Treska na celeru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Hrozinky
  • 80 g Olej olivový
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Celer řapíkatý
  • 600 g Treska aljašská
  • 20 g Oříšky piniové
  • 50 g Olivy zelené
  • 1 ks Cibule
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 829 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 55.5 mg
  • Draslík 878.1 mg
  • Vláknina 4857.5 mg
  • Vitamín A 4857.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrozinky necháme bobtnat 15 minut ve vlažné vodě. Očistíme žebra celeru a pokrájíme na tyčinky. Oloupeme cibuli a pokrájíme.

  • 2

    V pekáči vaříme 8 minut olej s 2 dl vody a pokrájeným celerem a cibulí, tekutinu osolíme a opepříme. Přidáme osolené rybí plátky, vypeckované olivy, piniová semínka, scezené a pokrájené hrozinky a celerovou nať.

  • 3

    Zakryjeme pekáč hliníkovou fólií, dáme do předehřáté trouby na 180 °C a necháme 15-20 minut rybí plátky podusit. Po vytažení z trouby přemístíme na servírovací mísu, přelijeme omáčkou a hotový pokrm podáváme na stůl.

Komentáře k receptu