Treska s omáčkou z česneku a bylinek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 plátek Treska aljašská
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 88 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0.4 mg
  • Draslík 126.2 mg
  • Vláknina 5154.5 mg
  • Vitamín A 5154.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí plátky opereme ve vodě a hned osušíme. Pečící papír nastříháme na kousky, do nichž budeme moci zabalit jednotlivé porce ryby. Osušené rybí maso potřeme jednou lžící oleje, vložíme na papír, na každou porci ryby položíme dva plátky citronu a maso do papíru zabalíme. Na pečícím plechu pečeme v troubě předehřáté na 200°C přibližně dvacet minut.

  • 2

    V mezičase umixujeme čtyři lžíce olivového oleje, nasekanou petrželovou nať a mátu, šťávu z půlky citronu a utřený česnek. Ochutíme solí a pepřem podle potřeby.

  • 3

    Hotové maso přeneseme na talíře, přelijeme omáčkou a hned podáváme.

Komentáře k receptu