Smažená obalovaná treska s teplou tatarskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 125 g Strouhanka
  • 500 g Treska aljašská
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 125 ml Voda pitná
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Bujón slepičí
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 3000 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 266.7 mg
  • Draslík 677.1 mg
  • Vláknina 6738 mg
  • Vitamín A 6738 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme omáčku. V kastrůlku rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou, rozdrobíme bujón, přilijeme vodu a víno a za stálého míchání na mírném ohni cca 1 minutu povaříme. Poté zmírníme teplotu, vmícháme smetanu, najemno nakrájené okurky, kapary, petrželku a cibulku, vše nadrobno nasekané. Znovu prohřejeme ale již nevaříme. Omáčku odstavíme a uchováme teplou.

  • 2

    Rybí filé obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm osmažíme po obou stranách cca 2-3 minuty dozlatova. Přelijeme teplou omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu