Koblížky z tresky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Filé z aljašské tresky
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 222.7 mg
  • Draslík 77.2 mg
  • Vláknina 5521 mg
  • Vitamín A 5521 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme hladkou mouku, vejce, přilijeme trochu piva a umícháme řidší těstíčko.

  • 2

    Omyté filé povaříme 2 minuty v mírně osolené vodě, vyjmeme a nakrájíme na kousky.

  • 3

    Kousky filé namáčíme v připraveném těstíčku a smažíme na pánvi na rozehřátém oleji po každé straně asi 3 minuty dokřupava. Po usmažení necháme oschnout na papírové utěrce a podle chuti osolíme.

  • 4

    Pokrm upravíme na servírovací mísu a ozdobíme dílky citronu a snítkou petrželky.

Komentáře k receptu