Kari z tresky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 100 g Cibule
  • 350 g Květák
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 25 g Zázvor celý
  • 3 g Pepř cayenský
  • 3 g Kurkuma
  • 10 g Chilli paprička
  • 200 g Paprika zelená
  • 750 g Treska aljašská
  • 250 ml Jogurt bílý
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Koriandr celý
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 398 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 78.3 mg
  • Draslík 1587.7 mg
  • Vláknina 10257 mg
  • Vitamín A 10257 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 107.5 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu nakrájíme na kostky velikosti 3 cm.

  • 2

    Koření rozdrtíme se solí. Drcenou směs dáme na kousky tresky, promícháme, aby se stejnoměrně pokryly. Zakryjeme a necháme 1 hodinu

  • 3

    chladničce marinovat.

  • 4

    Polovinu oleje rozpálíme na pánvi, přidáme nakrájenou cibuli a zprudka ji 5 minut smažíme. Přidáme plátky zázvoru, nasekané chilli

  • 5

    papričku a další 2 minuty zahříváme. Přidáme růžičky květáku, kostičky brambory, nudličky zelené papriky a podusíme ještě 5-7 minut. Děrovanou naběračkou vyjmeme z pánve zeleninu a odložíme ji stranou.

  • 6

    Zahřejeme zbylý olej a tresku na něm z obou stran dohněda smažíme. Přidáme zeleninu, přilijeme 150 ml vody a 10 minut zvolna podusíme, až zelenina změkne a ryba je hotová. Osolíme a opepříme. Servírujeme s řídkým jogurtem.

Komentáře k receptu