Přírodní treska na žampionech s dušenými bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Treska aljašská
  • 2.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Pepř citronový
  • 2 ks Cibule
  • 4 dl Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 1.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.6 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 655 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 53.5 mg
  • Draslík 1811.6 mg
  • Vláknina 15668.2 mg
  • Vitamín A 15668.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z tresky omyjeme, osušíme, posypeme z obou stran solí (1.5 lžičky), kmínem a citronovým pepřem (1 lžička). Žampiony očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na plátky silné přibližně 3-4 mm. Kopr omyjeme a drobně pokrájíme. Očištěné cibule nakrájíme na kroužky.

  • 2

    Do hrnce dáme plátky brambor, které proložíme 1/3 cibule. Přilijeme 3-4 dl vody, přidáme lžíci másla, lžičku soli, promícháme, zakryjeme poklicí a brambory přivedeme k varu. Pak zmírníme teplotu a pomalu brambory dusíme přibližně 15-17 minut.

  • 3

    Mezitím v pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje s 1 lžicí másla, filety z tresky osmažíme dozlatova. Smažíme přibližně 2-3 minuty z každé strany. Pak je z pánve vyjmeme a na zbylém omastku zprudka restujeme žampiony (s cibulí 1-2 minuty). Žampiony posypeme citronovým pepřem, solí a odstavíme z plotny.

  • 4

    Na talíře dáme filety z tresky, obložíme je dušenými bramborami, které posypeme koprem, na rybu položíme 2-3 lžíce žampionů s cibulí a podáváme.

Komentáře k receptu