Grilovaná treska tandoori s raita omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Jogurt bílý
  • 700 g Treska aljašská
  • 125 ml Jogurt bílý
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Limetka
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máta
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 50.5 mg
  • Draslík 727.6 mg
  • Vláknina 2968.7 mg
  • Vitamín A 2968.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marináda: nejprve smícháme jogurt s chilli kořením, mletou paprikou, mletým kmínem a koriandrem, poté přidáme kurkumu, garam masalu, prolisovaný česnek, rajčatový protlak a šťávu z limety.

  • 2

    Tresku bez kůže rozdělíme na porce, vložíme do nekovové mísy, přelijeme připravenou marinádou, zakryjeme a v lednici necháme nejméně 4 hodiny marinovat. Mezitím rybu občas obracíme.

  • 3

    Na omáčku raita smícháme na jemně nastrouhanou okurku se solí, vložíme do cedníku, necháme 10 minut odstát, poté vidličkou vymačkáme vodu. Přendáme do misky, přidáme nastrouhanou mrkev, jogurt, nasekanou mátu a zakrytou omáčku necháme vychladit.

  • 4

    Gril rozpálíme na vysokou teplotu, tresku vyjmeme z marinády a rozložíme na plech. Ten umístíme pod grilovací mřížku, grilujeme cca 8 minut. Mezitím jednou obrátíme.

  • 5

    Hotové maso rozdělíme na talíře a podáváme s raita omáčkou.

Komentáře k receptu