Míchaná vejce s uzenou treskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 g Treska uzená
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 494 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 531.1 mg
  • Draslík 420.9 mg
  • Vláknina 189.8 mg
  • Vitamín A 189.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpálíme pánev, vložíme do ní uzenou tresku a zalijeme ji mlékem, aby byla celá ponořená. Vaříme 8 minut, dokud se ryba nezačne pomalu rozpadat. Poté slijeme mléko a rybu zbavíme kůže.

  • 2

    V misce rozšleháme vidličkou vajíčka, přidáme nasekanou pažitku, pepř a sůl.

  • 3

    Na pánvi poté rozehřejeme máslo, přidáme vajíčkovou směs a postupně vmícháváme na kousky rozebranou rybu.

Komentáře k receptu