Treska na česneku a slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 43 g
- Sodík 1104 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 81 mg
- Draslík 842.8 mg
- Vláknina 3662.5 mg
- Vitamín A 3662.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z tresky potřeme polovinou prolisovaného česneku, osolíme a okmínujeme. Vložíme do pekáčku vymazaného olivovým olejem a pokryjeme plátky slaniny tak, aby se trochu překrývaly. V misce smícháme zbytek prolisovaného česneku s olejem a pokapeme plátky slaniny. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut, upečené posypeme nasekanou petrželkou a obložíme plátky citronu.