Treska na česneku a slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 7 g Sůl
  • 40 g Petržel - nať
  • 5 g Kmín drcený
  • 600 g Treska aljašská
  • 1 ks Citrony
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1104 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 81 mg
  • Draslík 842.8 mg
  • Vláknina 3662.5 mg
  • Vitamín A 3662.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z tresky potřeme polovinou prolisovaného česneku, osolíme a okmínujeme. Vložíme do pekáčku vymazaného olivovým olejem a pokryjeme plátky slaniny tak, aby se trochu překrývaly. V misce smícháme zbytek prolisovaného česneku s olejem a pokapeme plátky slaniny. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut, upečené posypeme nasekanou petrželkou a obložíme plátky citronu.

Komentáře k receptu