Aljašská treska na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1500 g Treska aljašská
  • 30 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 120 g Tuk
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 75 g Česnek
  • 200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1289 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 81.3 mg
  • Draslík 636.1 mg
  • Vláknina 368 mg
  • Vitamín A 368 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby zbavíme ploutví, očistíme je, opláchneme a nakrájíme na porce. Maso osolíme, opepříme, potřeme česnekem a zvolna opečeme na tuku. Zastříkneme vodou a dusíme doměkka.

  • 2

    Před koncem dušení přidáme máslo a když se rozpustí, přelijeme tresku šťávou.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu