Zapékaná treska se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Slanina vepřová
  • 20 g Pažitka
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 150 ml Protlak rajčatový
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Treska aljašská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 437 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 104.3 mg
  • Draslík 844.2 mg
  • Vláknina 2676.6 mg
  • Vitamín A 2676.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z tresky opláchneme, pokrájíme na kostičky a dáme do zapékací mísy. Vymačkáme limetku a šťávou zalijeme rybí maso. Cibuli pokrájíme na kostičky a přidáme k rybě. Do mísy ještě prolisujeme česnek a vše důkladně promícháme.

  • 2

    Nakonec do mísy přidáme pokrájenou slaninu, nasekanou pažitku, majoránku, sůl a pepř. Důkladně promícháme a vše zalijeme směsí protlaku a smetany. Již nemícháme, zakryjeme a dáme do trouby péct na jednu hodinu při teplotě 180°C.

Komentáře k receptu