Ryby smažené ve vinném těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mouka polohrubá
  • 800 g Treska aljašská
  • 125 ml Víno bílé
  • 500 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1485 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 130 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 266.7 mg
  • Draslík 907.8 mg
  • Vláknina 2814.8 mg
  • Vitamín A 2814.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osolíme a opepříme připravené porce ryby.

  • 2

    Připravíme vinné těstíčko. Do žloutků a vína všleháme mouku, sůl a ušlehaný tuhý sníh z bílků.

  • 3

    Ve vinném těstíčku namáčíme porce ryb a na rozehřátém oleji pomalu smažíme dozlatova.

Komentáře k receptu