Grilovaná treska s glazírovanými ředkvičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Filé z aljašské tresky
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Ředkvička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 62 mg
  • Draslík 95.5 mg
  • Vláknina 3189.8 mg
  • Vitamín A 3189.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z citronu vylisujeme šťávu.

  • 2

    Rybí filé zakápneme polovinou citronové šťávy, ochutíme solí, pepřem a necháme chvíli odpočinout.

  • 3

    Mezitím omyjeme ředkvičky, odřízneme lístky, vložíme je do rendlíku a zalijeme vodou tak, aby byly ponořené do poloviny. Osolíme, přidáme zbytek citronové šťávy, lžíci másla, přivedeme k varu a bez pokličky necháme vodu téměř vyvařit. Poté přidáme zbytek másla, ochutíme pepřem, zasypeme cukrem a na mírném ohni dodusíme.

  • 4

    Grilovací pánev potřeme olejem, rozpálíme a ryby cca 3min po každé straně opečeme.

  • 5

    Rozdělíme na talíře a ihned podáváme s glazírovanými ředkvičkami.

Komentáře k receptu