Treska na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 50 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 500 g Treska aljašská
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 413 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 161.6 mg
  • Draslík 1206.1 mg
  • Vláknina 6862.3 mg
  • Vitamín A 6862.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a na čtvrtky nakrájíme brambory. Uvaříme v osolené vodě.

  • 2

    Osolíme, opepříme a v mouce obalíme porce ryby a na tuku osmahneme.

  • 3

    Nastrouháme sýr.

  • 4

    Uvaříme natvrdo vejce a po vychladnutí oloupeme a nasekáme.

  • 5

    Připravíme smetanovo křenovou omáčku tak, že umícháme v hrnci světlou jíšku z jedné lžíce mouky a jedné lžíce másla a zředíme horkým vývarem z masa. Přidáme zakysanou smetanu a vaříme 10 minut. Vmícháme křen a přidáme lžíci másla.

  • 6

    Do žáruvzdorné mísy nalijeme trochu smetanové omáčky, vložíme osmahnutou rybu a obložíme vařenými brambory.

  • 7

    Rybu posypeme sekaným vejcem, vše zalijeme smetanovou omáčkou.

  • 8

    Posypeme strouhaným sýrem, poklademe vločkami másla a 10 minut zapékáme v předehřáté troubě.

  • 9

    Ozdobíme petrželkou a podáváme se zeleninovou oblohou.

Komentáře k receptu