Farfalle s tuňákem a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Kapary sterilované
  • 200 g Tuňák v oleji
  • 100 g Olivy nakládané
  • 500 g Těstoviny Farfalle
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kopr čerstvý
  • 1 špetka Cukr krystal
  • 3.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sardelová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 756 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1389 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 27 mg
  • Draslík 163.2 mg
  • Vláknina 10771 mg
  • Vitamín A 10771 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo a podusíme na něm okapané, nadrobno nakrájené olivy a kapary. Vmícháme špetku cukru a sardelovou pastu, přilijeme víno a přidáme tuňáka rozmačkaného vidličkou. Zvolna povaříme do zhoustnutí.

  • 3

    V míse smícháme uvařené těstoviny s omáčkou a pokrm ozdobíme natrhanou snítkou čerstvého kopru.

Komentáře k receptu