Grilované rybí steaky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Tuňák obecný
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 176 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 114 mg
  • Draslík 776 mg
  • Vláknina 454 mg
  • Vitamín A 454 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V nekovové misce promícháme olej, víno, nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu, nasekanou petrželku a tymián.

  • 2

    Rybí steaky vložíme do marinády a několikrát je v ní obrátíme. Necháme marinovat zakryté 20 minut při pokojové teplotě.

  • 3

    Rybí steaky necháme okapat a dáme do zapékací formy. Grilujeme v troubě předehřáté na 250 °C v horní části trouby asi 3 minuty. Formu vyndáme, ryby osolíme, obrátíme a dáme znovu do trouby. Grilujeme ještě 5 minut, až ryba lehce zhnědne.

  • 4

    Upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu