Tuňák v citrusové marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 550 g Tuňák obecný
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 ks Oregano čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 152 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 52.3 mg
  • Draslík 697.5 mg
  • Vláknina 5052.8 mg
  • Vitamín A 5052.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu omyjeme a osušíme, posypeme solí a pepřem a opékáme asi 3 minuty z obou stran na rozehřátém olivovém oleji tak, aby maso zůstalo uvnitř růžové. Poté tuňáka nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a vložíme do mísy.

  • 2

    Z omytých chemicky neošetřených pomerančů nastrouháme kůru asi na jednu lžíci a vylisujeme šťávu. Pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s hořčicí, sherry, solí a pepřem.

  • 3

    Citrusovou marinádu nalijeme na plátky tuňáka. Pokrm zdobíme lístky čerstvého oregana a ihned podáváme.

Komentáře k receptu