Syrový tuňák s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Tuňák obecný
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1078 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 47.5 mg
  • Draslík 409 mg
  • Vláknina 4937 mg
  • Vitamín A 4937 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zmraženého tuňáka jen lehce rozmrazíme. Nakrájíme ho na kostičky, které nasypeme do mísy.

  • 2

    Citronovou šťávu smícháme s vinným octem a olivovým olejem a nalijeme na tuňáka. Okurku a kapary nasekáme nadrobno a také přidáme do mísy. Vše promícháme a necháme odležet asi 1 hodinu.

  • 3

    Chilli papričku zbavíme semínek, opláchneme a nadrobno nasekáme. Petrželovou nať a tymián opláchneme, okapeme a najemno nakrájíme. Chilli papričku i čerstvé bylinky vmícháme do tuňákové směsi.

  • 4

    Tuňákovou směs lehce natlačíme do 4 vychlazených misek a vyklopíme. Všechny porce opepříme a zdobíme kolečky citronu a nasekaným koprem.

Komentáře k receptu