Sezamové carpaccio z tuňáka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sezam - semena
  • 250 g Tuňák obecný
  • 125 ml Víno rýžové čínské
  • 125 ml Omáčka sójová
  • 100 ml Omáčka Teriyaki
  • 4 ks Zázvor nakládaný
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Ocet rýžový tmavý
  • 0.2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 987 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 23.8 mg
  • Draslík 397.1 mg
  • Vláknina 8900 mg
  • Vitamín A 8900 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku na silném plameni přivedeme k varu víno, sójovou omáčku, cukr, ocet i sezamový olej, povaříme za stálého míchání cca 2 - 3 minuty, aby se cukr rozpustil a omáčka trochu zhoustla. Následně odstavíme, necháme zchladnout.

  • 2

    Filety z tuňáka obalíme řádně v sezamových semínkách. Poté rozpálíme olej v nepřilnavé pánvi a tuňáka orestujeme z každé strany asi 30 sekund. Velmi ostrým nožem rybu následně nařežeme na velmi tenké plátky. Ty rozdělíme na čtyři talíře, podáváme s terijaki dresinkem a nakládaným zázvorem.

Komentáře k receptu