Rajčatový salát s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Tuňák v oleji
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 130 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 128.1 mg
  • Draslík 383.6 mg
  • Vláknina 3373.8 mg
  • Vitamín A 3373.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.

  • 2

    Omytá rajčata nakrájíme na dílky a vsypeme do mísy. Přidáme tuňáka v oleji, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájená vejce. Podle chuti osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.

  • 3

    Při podávání ozdobíme porce salátu nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu