Makrela pečená s bramborem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 10 g Olej olivový
  • 7 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 3 g Nové koření mleté
  • 200 g Makrela - filety
  • 5 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1461 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 76 mg
  • Draslík 861.9 mg
  • Vláknina 7448 mg
  • Vitamín A 7448 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z makrely osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Syrové brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Pekáček vymažeme olejem, na dno položíme plátky brambor, osolíme a vložíme do vyhřáté trouby na 10 minut. Pekáček vyndáme, na brambory vyskládáme kořeněné filety, pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme mletým novým kořením, vrátíme do trouby. Pečeme dalších 20 minut.

Komentáře k receptu