Tuňák na grilu s bazalkovým pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Parmezán
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 800 g Tuňák obecný
  • 100 g Bazalka
  • 800 g Tymián čerstvý
  • 60 g Oříšky piniové
  • 170 g Olej olivový extra panenský
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1385 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 98 g
  • Sodík 1690 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 110 mg
  • Draslík 2255.4 mg
  • Vláknina 60130.4 mg
  • Vitamín A 60130.4 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 380.5 mg
  • Vitamín E 14.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava pesta: Do misky dáme jemně nastrouhaný sýr, přidáme bazalku, přisypeme piniové oříšky, přilijeme olej, podle chuti sůl, pepř a mixérem rychle vyšleháme. Při připravě pesta je důležité dobře vychladit zeleninu a také rychle mixovat, aby se pesto nesrazilo. Když se tak stane, pesto dáme dobře vychladit a metličkou ještě jednou rozšleháme.

  • 2

    Příprava zeleniny: Žlutou a zelenou papriku spolu s cuketou nakrájíme na větší kousky, které dáme do misky. Dochutíme solí, pepřem. Přidáme nasekanou šalotku banánovou.

  • 3

    Grilovaná rajčata: Velká rajčata rozřízneme na půl. Dochutíme solí, pepřem. Naskládáme je na gril a opékáme nejdříve řeznou plochu, potom je otočíme, opečenou stranu posypeme jemně nastrouhaným parmazánem a pečeme do rozpuštění sýru.

  • 4

    Gril potřeme olejem a rozpálíme na středně vysokou teplotu.

  • 5

    Z filetu tuňáka připravíme čtyři stejné porce, které posypeme solí a pepřem. Naskládáme je na gril spolu s připravenými paprikami a cuketou. Vše pokapeme olejem. Filety tuňáka i zeleninu opékáme po obou stranách přibližně 2-4 minuty.

  • 6

    Opečené porce tuňáka rozdělíme na jednotlivé talíře, naaranžujeme grilovanou zeleninu a rajčata. Ještě každou porci ozdobíme dobře chlazeným pestem a podáváme.

Komentáře k receptu