Rajčata plněná tuňákovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Kompot ananasový
  • 250 g Rajčata
  • 135 g Tuňák v oleji
  • 5 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 80 g Olej olivový extra panenský
  • 60 g Salátový dresink
  • 40 ml Balsamico ocet
  • 1 špetka Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 507 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 6.1 mg
  • Draslík 240.4 mg
  • Vláknina 1752.5 mg
  • Vitamín A 1752.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixéru vložíme tuňáka z konzervy, přidáme dresink a rozmixujeme dokrémova. Vrchní část rajčat odřízneme a vnitřek vydlabeme.

  • 2

    V misce smícháme ocet, olej, sůl, pepř, cukr a vniklou směs rovnomětně nalijeme do vydlabaných rajčat. Necháme chvíli uležet. Okapaný ananas z kompotu nakrájíme na drobné kostičky a přimícháme do tuňákového krému.

  • 3

    Krémem naplníme rajčata, upravíme je na servírovací tác a podáváme.

Komentáře k receptu