Úhoř na modro

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Úhoř říční
  • 1 kávová lžička Estragon
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 0.125 l Víno bílé
  • 2 l Voda pitná
  • 0.25 l Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 828 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 129 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 1003.6 mg
  • Vláknina 32609.8 mg
  • Vitamín A 32609.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do osolené vody přilijeme bílé víno, ocet, přidáme cibuli nakrájenou na kroužky, bobkový list, pepř, petržel nakrájenou na plátky, petrželovou nať a estragon. Vodu uvedeme do varu.

  • 2

    Nestaženého úhoře vykucháme, omyjeme, zalijeme vroucím octem a vložíme do připraveného vývaru. Bez vaření necháme táhnout na mírném ohni asi 25 minut.

  • 3

    Měkkou rybu vyjmeme a po okapání ji upravíme na nahřátou mísu. Pokapeme máslem, obložíme dílky citronu a nasekaným koprem.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu