Tokáň z kapra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kg Kapr obecný
  • 1 šálek Víno červené
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 320 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 202.5 mg
  • Draslík 934.1 mg
  • Vláknina 481 mg
  • Vitamín A 481 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytého kapra vykostíme a nakrájíme na proužky silné asi 2cm.

  • 2

    Maso osolíme, poprášíme moukou smíchanou s paprikou a lehce promícháme. Porce rychle opečeme na rozehřátém másle.

  • 3

    Oheň zmírníme, přilijeme víno a dusíme doměkka. Před podáváním posypeme každou porci nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu