Pstruh po mlynářsku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 800 g Pstruh
  • 4 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 736.3 mg
  • Vláknina 202 mg
  • Vitamín A 202 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchané pstruhy opláchneme, osušíme, osolíme a poprášíme moukou. Opékáme je na rozehřátém másle po obou stranách.

  • 2

    Opečené pstruhy vyjmeme, do másla přidáme citronovou šťávu, jemně nasekanou petrželku a za stálého míchání dobře prohřejeme.

  • 3

    Vzniklou šťávou přelijeme pstruhy na talířích.

Komentáře k receptu