Pstruh v zelném listě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 1000 g Pstruh
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Zelí hlávkové červené
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 665 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 170.5 mg
  • Draslík 1195.9 mg
  • Vláknina 2625 mg
  • Vitamín A 2625 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nadrobno nakrájíme a rozškvaříme. Škvarky naplníme očištěného, osoleného pstruha, spíchneme špejlí a na sádle vyškvařeném ze slaniny upečeme.

  • 2

    Zelné listy spaříme a potom ještě 5 minut vaříme v osolené vodě. Zabalíme do nich rybu, stáhneme nití, vrátíme do výpeku a podlijeme vínem.

  • 3

    Zapékáme dalších 5 minut.

Komentáře k receptu