Candát s bylinkovou krustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Candát obecný
  • 100 ml Víno bílé
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 4 ks Šalotka
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Petržel - nať
  • 0.5 ks Bazalka
  • 0.5 ks Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 160 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 92.6 mg
  • Draslík 1448.8 mg
  • Vláknina 6299.2 mg
  • Vitamín A 6299.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony nasekáme nadrobno, šalotku na jemné kostičky. Ze snítek petrželky a bazalky otrháme lístky, několik jich odložíme stranou na ozdobu, zbytek rozsekáme. Pažitku krájíme nadrobno.

  • 2

    Žloutek z vařeného vejce rozmačkáme, smícháme se žampiony, šalotkou, strouhankou, bylinkami a olejem.

  • 3

    Zapékací formu vymažeme olejem, plátky ryby osolíme, opepříme a položíme do formy kůží dolů. Rovnoměrně potřeme směsí hub a bylinek, candáta zalijeme vínem, zapečeme v předehřáté troubě na 225°C asi 12 minut.

  • 4

    Podáváme ozdobené lístky petrželky s vařenými bramborami nebo bagetou.

Komentáře k receptu