Sumec s pekanovými ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 kg Sumec filety
  • 0.4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Ořechy pekanové
  • 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 750 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 1210 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 236.2 mg
  • Draslík 931.3 mg
  • Vláknina 7744.2 mg
  • Vitamín A 7744.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce s vodou rozšleháme, mouku smícháme s pepřem, solí a špetkou cayenského pepře.

  • 2

    Filé z ryby obalíme v mouce, vejcích a mletých pekanových oříšcích. Ořechy do ryby jemně zatlačíme.

  • 3

    V pánvi rozpálíme polovinu oleje a polovinu másla. Dva plátky ryby smažíme z obou stran 3–4 minuty, do zlatohněda. Vyjmeme a uchováme v teple. Do pánve dáme zbytek oleje a másla a stejným způsobem osmažíme druhé dva kousky.

  • 4

    Hotové ryby upravíme na talíře, ozdobíme citrónovými plátky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu