Kapr v pekáči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Ořechy vlašské
  • 1500 g Kapr obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 dl Ocet kvasný lihový
  • 2 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1097 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 425 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 370.2 mg
  • Draslík 1620.5 mg
  • Vláknina 6114.4 mg
  • Vitamín A 6114.4 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 7.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nadrobno nasekáme, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěného a omytého kapra uvnitř osolíme a kůži na několika místech nařízneme.

  • 2

    Cibuli osmahneme na oleji, přidáme rajčata, osolíme, opepříme, okořeníme paprikou a promícháme. Směs vložíme do pekáče, navrch položíme kapra a vše zalijeme olejem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.

  • 3

    Vejce rozšleháme, vmícháme do nich oloupaný, rozdrcený česnek, ocet, lžíci oleje a mleté ořechy. Nalijeme na kapra a dopečeme.

Komentáře k receptu