Pstruh na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.25 kávová lžička Muškátový květ
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.25 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 0.25 kávová lžička Šafrán
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 l Víno bílé
  • 1 kg Pstruh
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 385 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 148.3 mg
  • Draslík 1083.8 mg
  • Vláknina 152.9 mg
  • Vitamín A 152.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvého pstruha očistíme, odřežeme hlavu, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na porce.

  • 2

    Do hrnce nalijeme 1 litr vína, přidáme k němu šafrán, muškát, rozmarýn a bobkový list. Víno s kořením přivedeme k varu a do horkého vína vmícháme světlou jíšku, kterou jsme udělali z másla a hladké mouky.

  • 3

    Pak přidáme porce ryby, sůl, citronovou šťávu a vaříme 10 minut (maso bývá za ten čas měkké).

  • 4

    Pstruha na víně můžeme servírovat s dušenou rýží.

Komentáře k receptu