Úhoř s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Úhoř říční
  • 8 stroužek Česnek
  • 0.5 dl Olej olivový
  • 1 dl Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1240 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 114 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 300 mg
  • Draslík 77.8 mg
  • Vláknina 1895.5 mg
  • Vitamín A 1895.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvého úhoře stáhneme, odřežeme hlavu, vykucháme a dobře omyjeme.

  • 2

    Pak mu nožem po celém těle uděláme zářezy do 5 mm. Dáme ho do vymaštěné zapékací mísy.

  • 3

    Připravíme česnekovou zálivku: do misky dáme lžíci vinného octa, 0.5 dl olivového oleje, drobně pokrájené stroužky česneku a omyté petrželové natě, oloupaný a nadrobno nakrájený citron bez jadýrek, pepř a sůl. Dobře promícháme a celého úhoře polijeme. Pečeme 30 minut a poléváme výpekem v troubě předehřáté na 175 °C.

  • 4

    Takto upraveného úhoře servírujeme s uvařenou rýží.

  • 5

Komentáře k receptu