Úhoř s holandskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 60 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 250 ml Víno bílé
  • 750 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 6 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Úhoř říční
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 654 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 306.1 mg
  • Draslík 633.8 mg
  • Vláknina 1098.7 mg
  • Vitamín A 1098.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby očistíme a stáhneme z kůže. Nakrájíme na špalíčky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 5 minut. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a chvilku restujeme. Pak přidáme kousky úhoře, za občasného míchání smažíme dorůžova. Zalijeme vodou a vínem, přidáme celé šalotky, posekanou petrželku, tymián, bobkový list, osolíme, opepříme a vaříme 30 minut.

  • 3

    Kousky ryb vyndáme, rozdělíme na talíře i se šalotkami.

  • 4

    Ve smetaně rozšleháme žloutky a zahustíme omáčku. Přecedíme přes cedník a přelijeme kousky úhořů.

Komentáře k receptu