Stočené řezy z úhoře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Úhoř říční
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 587 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 226 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 171 mg
  • Draslík 11.7 mg
  • Vláknina 302 mg
  • Vitamín A 302 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchaného úhoře omyjeme, zbavíme ploutví a nakrájíme na 4 stejné díly. Maso osolíme, opepříme, zakapeme částí citronové šťávy a necháme asi 2 hodiny odležet.

  • 2

    Pekáček vymastíme máslem, vysypeme strouhankou a urovnáme do něj svinuté dílky úhoře - maso stočíme a upevníme špejlí.

  • 3

    Úhoře pečeme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut doměkka. Během pečení porce občas pokapeme zbylou citronovou šťávou.

  • 4

    Po vychladnutí podáváme s čerstvým chlebem a majonézou.

Komentáře k receptu