Rybí polévka ze Vsetínska

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cejn velký
  • 100 g Rybí hlavy
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 2 ks Bobkový list
  • 6 ks Nové koření celé
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 2 špetka Paprika mletá pálivá
  • 2 špetka Muškátový květ
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Celer - nať
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 99 g
  • Sodík 360 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 79.3 mg
  • Draslík 380.4 mg
  • Vláknina 6977.1 mg
  • Vitamín A 6977.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.8 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí maso spolu s hlavami a odřezky omyjeme, dáme do 1 litru vody, přidáme 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, vodu přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a vaříme jen 10 minut. Vývar přecedíme a zachytíme. Rybí maso po vychladnutí obereme a odložíme do misky.

  • 2

    Očistíme a omyjeme si mrkev, celer, petržel, celerovou a petrželovou nať a cibuli.

  • 3

    Kořenovou zeleninu pokrájíme na malé kostky, cibuli a nať celeru s petrželkou pokrájíme nadrobno.

  • 4

    V hrnci si rozpálíme olej s máslem a cibuli se zeleninou podusíme. Když se začne smažit, poprášíme ji moukou a červenou sladkou a pálivou paprikou. Krátce za stálého míchání zeleninu s moukou osmažíme a zalijeme ji rybím vývarem. Znovu přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, muškátový květ, sůl, celerovou nať a polévku pomalu budeme vařit 10 minut, pak přidáme obrané rybí maso, koření Vegetu a vaříme dalších 10 minut. Nakonec polévku zjemníme rozkvedlaným vajíčkem, přimícháme petrželku, necháme přejít varem a podáváme.

Komentáře k receptu