Španělské rybí řezy z okouna

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mandle
  • 425 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 800 g Okoun říční
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Cibulka jarní
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 154 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 284.2 mg
  • Vláknina 4510.9 mg
  • Vitamín A 4510.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do zapékací mísy vložíme řezy ryby potřené olivovým olejem. Najemno nasekanou petrželku smícháme s prolisovaným česnekem, loupanými mandlemi, nadrobno nakrájenou šalotkou, mletou paprikou, strouhanou citronovou kůrou a zbytkem olivového oleje. Směs navrstvíme na maso.

  • 2

    Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme cca 10 minut.

  • 3

    Poté přidáme nahrubo nakrájená konzervovaná rajčata a dopékáme dalších 10 minut doměkka.

  • 4

    Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu