Salát z lína

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 400 g Rýže dušená
  • 500 g Lín
  • 150 g Majonéza
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Rajčata
  • 0.5 ks Salát hlávkový
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 2478 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 156.7 mg
  • Vláknina 9134 mg
  • Vitamín A 9134 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté porce lína uvaříme v osolené vodě s trochou octa. Měkké maso vyjmeme, vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli vsypeme do mísy a promícháme s vařenou (nebo dušenou) rýží, okapaným hráškem, rybím masem, nasekanými okurkami a kari kořením. Přidáme majonézu a vše zlehka promícháme.

  • 3

    Podáváme na omytých salátových listech, ozdobíme dílky omytého rajčete a pokapeme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu