Pstruh zapečený se žampiónovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Žampiony - sterilované
  • 100 g Slanina vepřová
  • 800 g Pstruh
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 dl Protlak rajčatový
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 666 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 692 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 133 mg
  • Draslík 1891.4 mg
  • Vláknina 15150 mg
  • Vitamín A 15150 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sterilované žampióny slijeme, necháme je okapat a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Brambory oškrábeme, důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Slaninu rozkrájíme na kostičky.

  • 2

    Pstruhy očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Opečené ryby z pánve vyjmeme a nakrájíme na menší kousky. Do pánve dáme nakrájenou cibuli, žampióny, slaninu a vše krátce osmažíme. Potom do pánve přilijeme pivo, vmícháme rajčatový protlak a směs necháme provařit.

  • 3

    Z alobalu vystřihneme čtyři větší čtverce, rozložíme na ně plátky brambor, které osolíme. Na ně dáme kousky opečených pstruhů a polijeme je žampionovou směsí z pánve. Čtverce alobalu zabalíme, dáme na plech a pstruhy zapečeme ve vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu