Rožmberský kapr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 600 g Kapr obecný
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Hříbky čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Citrony
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 271 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 133 mg
  • Draslík 681.5 mg
  • Vláknina 3308.5 mg
  • Vitamín A 3308.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra naporcujeme a porce nařízneme ostrým nožem, do naříznutí vložíme dílky oloupaného citronu.

  • 2

    Pak osolíme, obalíme lehce v mouce a dusíme na drobně nakrájené cibuli s máslem a s troškou bílého přírodního vína.

  • 3

    Dušeného kapra vyndáme, šťávu přecedíme a vložíme do ní na plátky nakrájené hříbky. Necháme dusit do změknutí.

  • 4

    Šťávu s hříbky zjemníme smetanou, ochutíme sekaným koprem a troškou citronové šťávy a cukrem. Osolíme a krátce povaříme.

  • 5

    Jednotlivé porce při podávání přeléváme touto šťávou.

Komentáře k receptu