Zapékaný pstruh se sýrem Gouda a s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Jablka
  • 350 g Pstruh
  • 100 g Gouda
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 0.4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 106.3 mg
  • Draslík 753.6 mg
  • Vláknina 2873.5 mg
  • Vitamín A 2873.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruha vykucháme, očistíme a omyjeme. Potřeme olivovým olejem, celého posypeme kmínem, pepřem, solí a necháme ho chvílku odležet. Mezitím do mísy nastrouháme nahrubo sýr. Omyjeme a rozkrájíme jablka, vykrojíme jadřince, jablka oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Pstruha vložíme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli máslem. Rybu posypeme sýrem a celou obložíme jablky. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C do zlatova přibližně 20 minut.

Komentáře k receptu