Kapr po řecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Kapr obecný
  • 40 g Kečup
  • 20 g Olej stolní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Citrony
  • 0.25 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Olivy černé
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1552 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 104.6 mg
  • Draslík 589 mg
  • Vláknina 11590 mg
  • Vitamín A 11590 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce kapra osolíme a upečeme na oleji.

  • 2

    Do zbylého oleje přidáme kečup, přilijeme víno, trochu vývaru a citronovou šťávu. Necháme přejít varem a podle chuti osladíme.

  • 3

    Omáčkou přelijeme kapra a každou porci posypeme natvrdo vařeným, nasekaným bílkem. Zdobíme hlávkovým salátem a olivou.

Komentáře k receptu