Candát zapečený v římském salátu
Suroviny
- 800 g Candát obecný
- 200 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Salát římský
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Koriandr mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 8 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 583 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 51 g
- Sodík 439 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 267.3 mg
- Draslík 273.1 mg
- Vláknina 4607.8 mg
- Vitamín A 4607.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné porce candáta osolíme a opepříme. 
- 
                                2Omytý salát rozdělíme na listy a ty největší spaříme ve vařící vodě, osušíme a rozložíme. 
- 
                                3Porce ryby zakapeme citronovou šťávou a namočíme ve smetaně smíchané s nasekanou bazalkou a petrželkou, žloutky a mletým koriandrem. 
- 
                                4Každou porci obalíme v nastrouhaném sýru, položíme na list salátu, zabalíme a dáme do vymazaného pekáče. Závitky pokapeme máslem a posypeme nastrouhaným sýrem. 
- 
                                5Pokrm zapečeme v troubě dozlatova. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        