Candát s fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Candát obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Šafrán
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 3 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 232 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1096.8 mg
  • Vláknina 18849.5 mg
  • Vitamín A 18849.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný fenykl nakrájíme šikmo na nudličky, oloupanou cibuli krájíme podélně na dílky.

  • 2

    Omyté porce ryby osolíme, opepříme a potřeme lžicí oleje.

  • 3

    Cibuli a fenykl za stálého míchání osmahneme na lžíci oleje, vmícháme šafrán, sůl, pepř, lístky tymiánu, šťávu a kůru z jednoho pomeranče, opékáme ještě 5 minut.

  • 4

    Candáta grilujeme na rozpálené grilovací pánvi asi 3 minuty po každé straně. Porce upravíme na zeleninu a posypeme na nudličky nakrájeným pórkem.

Komentáře k receptu