Pečený candát s bramborami a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Candát obecný
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 800 g Brambory
  • 600 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1.2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 909 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 201 mg
  • Draslík 845.1 mg
  • Vláknina 10214.1 mg
  • Vitamín A 10214.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno. Candáta očistíme a naporcujeme. Pekáč vymažeme silnější vrstvou másla.

  • 2

    Porce ryby naskládáme do pekáče, obložíme plátky brambor, osolíme, opepříme a pečeme v předehřáté troubě. K poloměkkému masu přilijeme smetanu a dopečeme.

  • 3

    Rybu servírujeme s bramborami, přelijeme smetanou, zakapeme citronovou šťávou a posypeme petrželovou natí.

Komentáře k receptu