Candát v sezamovém semínku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Candát obecný
  • 100 g Sezam - semena
  • 20 ml Ocet vinný
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Štěrbák zahradní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 601.6 mg
  • Vláknina 15442.2 mg
  • Vitamín A 15442.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme worcester, sůl a pepř. Filet pokrájíme na cca 3 centimetrové plátky a potřeme směsí z misky. Následně maso obalíme v sezamovém semínku. Cibuli nakrájíme na drobno. Endivii důkladně opláchneme od nečistot a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Wok pánev rozpálíme a nalijeme do pánve olej. Maso ve woku minutu opékáme, následně vyndáme a necháme v ubrousku okapat.

  • 3

    Mezitím si do pánve dáme cibuli a jeden prolisovaný česnek. Za stálého míchání opékáme a po minutě přidáme endivii s octem. Opékáme další dvě minuty, přidáme k masu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu