Kapr se smetanou a bílým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Petržel - nať
  • 800 g Kapr obecný
  • 1 kávová lžička Kečup
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 ks Citrony
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 154 mg
  • Draslík 733.2 mg
  • Vláknina 2470.8 mg
  • Vitamín A 2470.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet.

  • 2

    V kastrole rozehřejeme máslo a kapra na něm po obou stranách opečeme.

  • 3

    Smetanu smícháme s moukou a vínem, přidáme kečup, worcester, sůl a přilijeme na opečené porce. Necháme několik minut zapéci.

Komentáře k receptu