Kapr v rajčatové omáčce
Suroviny
- 40 g Tuk
 - 300 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 kg Kapr obecný
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 133 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 116.3 mg
 - Draslík 584.8 mg
 - Vláknina 587.7 mg
 - Vitamín A 587.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, zaprášíme moukou a necháme osmahnout.
 - 
                                2
Potom přidáme papriku a zalijeme rajčatovým protlakem rozmíchaným s 0,3 l vody. Vše povaříme a podle chuti osolíme, okyselíme a osladíme.
 - 
                                3
Do omáčky vložíme omytého, naporcovaného kapra a vaříme ještě 10-15 minut.