Kapr po srbsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Brambory
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kg Kapr obecný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 136.3 mg
  • Draslík 645.1 mg
  • Vláknina 1000 mg
  • Vitamín A 1000 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a vykuchaného kapra podélně rozřízneme, osolíme. Uděláme několik příčných zářezů, do kterých vložíme kousek másla a slaniny.

  • 2

    Na dno máslem vymazaného pekáče klademe plátky osolených brambor, na ně položíme připraveného kapra a pečeme v troubě.

  • 3

    Když se kapr začne péct, poprášíme ho moukou a paprikou. Jakmile se začne opékat kůže, poléváme kapra kyselou smetanou podle potřeby až do upečení.

Komentáře k receptu