Kapr po maďarsku
Suroviny
- 300 g Brambory
 - 10 g Máslo čerstvé
 - 50 g Slanina vepřová
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Rajčata
 - 3 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 kg Kapr obecný
 - 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 288 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 134.3 mg
 - Draslík 972.6 mg
 - Vláknina 4172.3 mg
 - Vitamín A 4172.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.3 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 47.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory nakrájíme na plátky, vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo a mírně osolíme. Pečeme v troubě do poloměkka.
 - 
                                2
Poté brambory pokryjeme vrstvou rozkrájených rajčat, paprik a koleček cibule. Navrch položíme porce kapra, které jsme protáhli slaninou a obalili v mouce, smíchané se solí i paprikou. Vše zalijeme smetanou a pečeme v troubě.