Kapří čorba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kapr obecný
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cibule
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 258 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 101 mg
  • Draslík 353.3 mg
  • Vláknina 1469.5 mg
  • Vitamín A 1469.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou, nastrouhanou zeleninu osmahneme na másle, přidáme protlak, sůl, horkou vodu a vše vaříme 20 minut.

  • 2

    Polévku procedíme a zamícháme do ní nakrájené kapří maso bez kůže a kostí. Zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou a vaříme dalších 15 minut.

  • 3

    Nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu